Rólunk

Miért is kezdtünk közös képviselettel és társasházakkal foglalkozni?

A társasház, amelyben élünk, a múltban számos problémával küzdött.
A közös képviseletünket akkoriban egy nagy ingatlan üzemeltető cég végezte, de a gyakorlatban ez számunkra nem sok jót jelentett.
A legnagyobb problémát az okozta, hogy a közös képviselőt szinte soha sem láttuk, elérhetetlen volt, mindig máshol volt dolga.
 Már tudom, hogy ez jórészt abból adódott, hogy egy közös képviselőre kb. 500 lakás tartozott, amit fizikailag   lehetetlen bejárni. 

A másik probléma az volt, hogy bár a közös költséget fizettük, a házunk folyamatos pénzügyi nehézségekkel küzdött, így nem történtek meg azok az alap karbantartási munkák sem, melyek időszerűek lettek volna.
  Ekkor lakótársaink ösztönzésére elvégeztük a társasházkezeléshez szükséges képzést, majd azonnal átvettük házunk közös képviseletét. Büszkén mondhatjuk, hogy azóta a lakók megelégedésére számos fejlesztést kezdeményeztünk. 
Optimalizáltuk a közös költséget, biztosítót váltottunk - mert volt jobb ajánlat a piacon -, a régen lejárt Fundamenta szerződésünket felmondtuk, a ház közvilágítását energiatakarékos izzókra cseréltük, átszerveztük a hulladékkezelést. Mindezek hatására a házunk pénzügyi helyzete azonnal javulni kezdett, amibe belefértek olyan beruházások is, melyeket évek óta szerettünk volna megvalósítani, de elhittük, hogy nincs rá keret.
 A siker hatására elkezdtük más társasházak közös képviseletét is elvállalni. Jelenleg Ménfőcsanakon, Vámosszabadin illetve Győr teljes területén vannak olyan társasházak, melyeknek a kezelését családi vállalkozásunk keretében látjuk el.